Suomi tarvitsee nyt juristin ja ekonomin

Olen teknologiajuristi 20 vuoden työkokemuksella, ja tällä taustalla Kokoomuksen listan ylivoimaisesti data- ja teknologiatietoisin ehdokas Uudeltamaalta.

Aloitin työurani Nokialla ja harmi kyllä, Nokian romahdus tarkoitti samalla suomalaisen taloudellisen hyvinvointikehityksen romahdusta verrokkimaihimme Ruotsiin ja Saksaan verrattuna.

Tämä ero on nyt kurottava kiinni tietotalouden ja tuottavuuden kasvun keinoin. Velkavetoinen hyvinvointi ei ole kestävä ratkaisu.

Jos olet insinööri, kyllästynyt Apotin käyttäjä tai muuten vain kiinnostunut teknologiasta ja Suomen kilpailukyvystä, tai mietit, miksi et voi vaikkapa äänestää sähköisesti, suosittelen lukemaan tämän Kokoomuksen tieto- ja teknologiapoliittisen ohjelman 2023.

Ja vasta sitten päättämään, kuka olisi oikea henkilö ohjaamaan Suomen kansallista strategiaa tiedonhallintaan perustuvan kilpailukyvyn maailmassa. Ja ihan muutenkin yhä digitaalisemman elämäntavan kiemuroissa.

Kyse on vain siitä, onko Suomella rohkeutta ja viisautta olla tämän kehityksen kärjessä. On aika valita teknologiajuristi eduskuntaan.

Ennakkoäänestys alkaa!

On äänestämisen aika! Ennakkoäänestys alkaa nimittäin huomenna keskiviikkona 22.3. ja loppuu tiistaina 28.3.

Moni vaaliteltoilla kysyy, miksi olet ehdolla? Olen ehdolla, koska rakastan Suomea ja nykyinen velkavetoinen vasemmistolainen hallituspolitiikka sattuu sydänjuuria myöten. Tällaisen maan ja perinnönkö aiomme jättää lapsillemme?

Ei käy. Suomi pystyy paljon parempaan. Ensin pitää korjata suomalainen talousmoottori kannustamalla työhön ja yrittäjyyteen. Lopetetaan velkaralli, ja tehdään politiikasta taas muutakin kuin taloudellisesti tyhjien lupausten jakamista.

Elinkeinoelämää palvelleena juristi-ekonomina tuon yritysmaailman käytännön äänen päätöksentekoon. Talouden suunnanmuutos elinkeinoelämää kuunnellen on se kaikkien tärkein hyvinvointiyhteiskunnan pohjaa vahvistava panos, jota Suomi juuri nyt tarvitsee.

Toiseksi tarvitaan satsauksia ihmisten perusturvallisuuteen. Peruskoulussa pitää oppia perustaidot, jotta tie jatko-opintoihin on kestävä. Perusterveydenhuolto kuntoon. Poliisille lisää resursseja uusien turvallisuusuhkien, kuten katujengien taklaamiseen.

Kolmanneksi edessä on iso työ lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin pohjan vahvistamiseksi. Lisää elämänhallintaa ja terveelliset elämäntavat liikunnallisista harrastuksista.

Kenenkään ei pidä jäädä yksin kotiin tuijottelemaan älylaitteen koukuttavia videoita päivästä toiseen. Futisvalmentajana tiedän, miten suuri merkitys harrastuksilla ja sosiaalisilla suhteilla lasten ja nuorten hyvinvoinnille on. Laajennetaan harrastamisen Suomen mallia (kaikille avointa liikuntaa koulupäivän yhteydessä). #liikuntaehdokas

Jos nämä teemat tuntuvat myös sinusta tärkeiltä, valitse Lintunen, vaalinumero 67 Uusimaa. Talousjärkeä, koska Sinä olet tärkeä!

Käänne katujengien torjuntatyössä

Helsingin poliisi piti 14.3.2023 tiedotustilaisuuden, jossa käytiin hyvin avoimesti läpi katujengi-ilmiötä ja poliisin uudelleen organisoitumista ilmiön kitkemiseksi. Tiedotustilaisuuden voit katsoa tästä linkistä.

Juristina pidän merkittävänä virstanpylväänä, että poliisi on nyt luonut sisäisen työkalun katujengien määrittelemiseksi ja hakenut oppia ilmiön torjuntaan aina Lontoon poliisista asti.

Suomen onni on, että katujengi-kehitys on vielä
alkuvaiheessa ja se voidaan jämäkästi toimimalla vielä estää. Tämä vaatii kuitenkin todella laajaa lainsäädännöllistä uudistusta, jossa katujengit määritellään myös oikeudellisesti ja määritelmän perusteella voidaan rakentaa sellainen valvonta-, ennaltaehkäisy- ja rangaistusjärjestelmä, joka todella puree katujengi-ilmiöön.

Lue kirjoitukseni katujengien torjunnan vaatimista toimenpiteistä täältä.

Talous luo vaurautta ja toivoa

Olemmeko todella valmiita maksamaan pelkkiä valtionvelan korkoja samalla summalla kuin pyöritämme Suomen kouluja ja kulttuurilaitoksia? Emme tietenkään. Haluamme katkaista velkaantumiskierteen, jotta eurot jäävät hyvinvointipalveluiden eivätkä Suomen valtion velkojien käyttöön. Se on sitä todellista toivoa suomalaisten tarvitsemien palveluiden säilymisen kannalta. Lue kirjoitukseni Länsiväylässä täältä.

Työrauha takaisin kouluihin

Oppimistulosten romahduksen pääsyyt tiedetään. Ne liittyvät ennen kaikkea koulujen kadonneeseen työrauhaan. On aika palata takaisin opetuksen ja oppimisen perusasioihin. Opettajille tulee antaa työrauha opettaa oppiainejakojen mukaisia kokonaisuuksia ilman jatkuvaa hallinnollista rumbaa. Oppilaille tulee antaa samainen työrauha puuttumalla tiukasti järjestysongelmiin. Lue kirjoitukseni Länsiväylästä täältä.

Ei turvallisuutta ilman toimivaa taloutta

Vahva valtiontalous on köyhän paras turva, on viisaus, joka tuntuu taas unohtuneen. Tällä tarkoitetaan sitä, että rapautuva jatkuvaan velanottoon perustuva julkinen talous on varmin tapa kurjistaa myös hyvinvointiyhteiskunnan palvelut. Tässä tilanteessa Suomi nyt on. Mikä siis eteen? Jähmetymmekö paikallemme ja nostelemme vuosi vuodelta veroja? Oma vastaukseni on ei. Turvallisuutta luodaan parhaiten korjaamalla Suomen talousmoottori luomalla työtä ja yritteliäisyyttä. Lue kirjoitukseni Länsiväylästä täältä.