Vieraskirja

Lähetä uusi viesti


MaijaHögnäs22.11.2017 16:19
Viime helmikuussa Kaavoittaja Kaasinen kertoi Högnäsin kaavan tulevan taas kertaalleen näytille huhtikuussa, seuraava kertomus oli kesäkuussa ja sitä seuraavaksi syksyllä. Nyt ei tiedetä, koska olisi tulossa. Eikö Espoossa osata tehdä töitä palkan eteen, vai mistä taas kiikastaa tämä yli vuosikymmenen kestänyt prjojekti.

VKTonttitarjonta11.9.2017 21:46
Arvostan viime syksyistä puheenvuoroa tonttitarjonnan kasvattamisen puolesta. Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että kysyntä ei ole mihinkään kadonnut, päinvastoin tiedän lukemattomia perheitä, jotka etsivät parhaillaankin sopivaa tonttia Espoon alueelta. Tonttihaku käynnistyi tänään ja haussa on 34 tonttia. Ollaan aika kaukana asetetuista tavoitteista.

Konstantin LaakkonenRuukinranta12.2.2017 0:26
Onnea Ruukinrannan kaavan edistämisestä - hienoa, että espoolaiset perheet saavat uusia omakotitontteja näin hienoihin maisemiin!!

HanhiVanha Högnäsiläinen10.2.2017 6:27
Högnäsin kaava, joka kaadettiin 2014, oli erittäin hyvä, asukkaille jokseenkin tasapuolinen. ELY-keskuksen olisi ollut aiheellista istuutua samaan pöytään kaavoittajan kanssa ja selvittää erimielisyydet ja puutteellisuudet , jos niitä oli. Olisi veronmaksajien rahoja säästynyt roimasti muualle tehtävään työhön. Oliko tarkoitus saada kaava kaatumaan ja ketkä mahtavat olla kaatamisen takapiruja. Nyt on 11 vuotta tuhlattu veronmaksajien rahoja. Kesäkuussa tullee uusi ehdotus näytille, se on jo kolmas. Mutta Espoollahan sitä rahaa riittää. Ely-keskuksessa viimeksi käydessäni, totesin lähtiessäni, kumpi valmistunee ensin Länsimetro vai Högnäsin kaava. Kaavassahan tuntuu olevan kitkana Matalajärven kymmenkunta vuotta suojellut hanhet, jotka ruokkivat matalan järven rehevöitymistä. Riittää Vihreillä suojeltavaa, ettei työt lopu.

HarrastelijaBiologi7.2.2017 15:03
V.Solntiellä ei ole biologian koulutusta.
Hän vain itse esiintyy biologina, koska harrastaa alaa, ja tällä on voinut erehdyttää erilaisia piirejä.

veikko.solantie@kolumbus.fiMerivuokon loukkaavat viriheelliset tiedot23.1.2017 20:24
"Merivuokko Högnäs 5.11.2016 3:15
V. Solantie ei ole biologi Bodomin kylästä. Hän kutsuu itse itseään biologiksi. Hän asuu Träskendassa entisen vaimonsa hankkimassa kämpässä.
Matalajärvi, sinne mentiin viime talvena pilkille, porattiin reiät. Reijstä tuli todella kovän lintupaskan haju. Matalajärvi on madaltunut ja madaltunut, siellä on esismerkiksi syksyisin todella valtavat hanhiparvet, jotka eivät kuulu Suomen luontoon, vaan ovat tänne pesiytyneet. Ne kaikkivat paljon. kun niitä on paljon, vesi ei vaihdu, ei virtaa mihinkään ja hanhien jötökset laskeutuvat pohjaan ja ruokkivat vesikasvillisuutta. Lampi on kasvamassa koko ajan umpeen ja Solantie Vihreineen ei ole tehnyt muuta kuin puhunut Matalajärven ihmeellisestä luontoarvosta. Olisi ollut viimeisen vuosikymmenen ajan parempi, että Solantie olisi vihreineen,höyryämisen ja kaavottamisen sijasta mennyt häätämään niitä. hanhia muualle"

Maija SalonenOittaan veslilaitos23.11.2016 7:06
Kaikki paha alueella alkoi, kun Bodomin Oittaalle alettiin rakentaa vesilaitosta, rakentamisn aikaan tapahtui Bodomin murhat, kun vesilaitos alkoi ottaa vettä, se ryöväsi järveä, veneitä ei saatu kunnolla vesille, kun rantaviiva oli edennyt kauaksi, kuhaparvet kelluivat vedessä kasapäin kuolleina, korkeammalla olevasta Matalajärvestä laskettiin vettä Bodomiin, siitä alkoi Matalajärven tuho. Vedenpintaa alennettiin pysyvästi, ei tullut kevättulvia soille, kalat alkoivat hävitä, lopulta oli pohjamudissa ruutanoita, karpalot eivät kasvaneet kuivuneella suolla ja lopulta alkoivat vierasperäiset hanhilaumat pesiytyä ja pitää Matalajärveä ikiomanaan, vihreitten hyvässä suojeluksessa. Kakkivat vuodesta toiseen järveä lannoittaen sen rehevää kasvillisuutta ja bongarit tulevat autolasteittain ihailemaan valtavia muuttohanhilaumoja. Tätä Matallajärven tuhoamista on jatkunut 55 vuotta ja loppua ei näy Ja vanhat Högnäsiläiset, sodan jälkeen alueelle tulleet, 1947-1948, katselemme tilannetta voimattomina.

MerivuokkoMatalajärvi hanhineen22.11.2016 18:21
Matalajärven pohjoisosassa, golfkentän alapuolella on ollut aikanaan iso ruovikko, jossa erikoiset linnut pesivät ja viihtyivät, Koko muu lampi on aivan tavallista lampea kuivuneine soineen, aikanaan paljon karpaloita, nyt kuivahtanutta jänkää puineen ja pensaineen, kakkivia hanhia pullollaan, ne ovat saaneet sieltä turvapaikan, kiitos vihreitten, kun ovat muualta saaneet häädön, Valtava kaakatus kuuluu kauas. Eräs bongari oli laskenut 670 hanhea. Koko lammikossa ei ole muuta suojeltavaa ruovikon lisäksi kuin hanhilaumat, jotka ovat viime vuosikymmenenä rehevöittäneet lampea js auttaneet umpeenkasvussa viherkaakattaien hyvällä avustuksella. Kun vedenpintaa nostettaisiin, entiselleen, ympäristöä sotkevat bongarit ja hanhet häädettäisiin, lampi ruopattaisiin lintujen jätöksistä, lampi saisi uuden mahdollisuuden uuteen elämään..

Heikki Saloen sisar, vanha HögnäsiläinenLinnustajapoika8.11.2016 22:24
Jack niminen kaveri sanoi aikoinaan, Matalajärvellä tarvitaan yksi toimenpide,sen pintaa nostetaan 20 cm ja ongelmien ydin häviiää. Bodominjärven linnustajapoika Heikki Salonen, joka tuntee Matalajärven kuin omat taskunsa. sanoi samaa. Mikä kuuluisi olla Matalajärven oikea korkeus? ja valtavat hanhiparvet h:vettiin sekä
linnunpaskojen ruoppaus,
valtavat hankienpaskat ovat rehevöittäneet Matalajärveä viimeiset kymmene vuotta.

MerivuokkoHögnäs5.11.2016 3:15
V. Solantie ei ole biologi Bodomin kylästä. Hän kutsuu itse itseään biologiksi. Hän asuu Träskendassa entisen vaimonsa hankkimassa kämpässä.
Matalajärvi, sinne mentiin viime talvena pilkille, porattiin reiät. Reijstä tuli todella kovän lintupaskan haju. Matalajärvi on madaltunut ja madaltunut, siellä on esismerkiksi syksyisin todella valtavat hanhiparvet, jotka eivät kuulu Suomen luontoon, vaan ovat tänne pesiytyneet. Ne kaikkivat paljon. kun niitä on paljon, vesi ei vaihdu, ei virtaa mihinkään ja hanhien jötökset laskeutuvat pohjaan ja ruokkivat vesikasvillisuutta. Lampi on kasvamassa koko ajan umpeen ja Solantie Vihreineen ei ole tehnyt muuta kuin puhunut Matalajärven ihmeellisestä luontoarvosta. Olisi ollut viimeisen vuosikymmenen ajan parempi, että Solantie olisi vihreineen,höyryämisen ja kaavottamisen sijasta mennyt häätämään niitä. hanhia muualle

HyningHyning16.6.2015 15:51
erityisesti Uusmäen kaavoitetun alueen yhteyteen. Lisäksi haluaisin tuoda tietoisuuteesi, että Lintuvaaran pohjoisosista leikkipaikka puuttuu kokonaan.

Ruokapalvelu työntekijäEspoon ruokapalvelut15.6.2015 12:26
Moi

Ethän kannata Espoon ruokapalveluiden ulkoistamista. Ennestään pienestä palkasta 250? pois on täysin mahdoton yhtälö.

Kaavan kannattajaSovitellaan6.2.2015 9:22
Högnäsin kaavan hyväksyntä ei johda turmioon vaan sinne muuttaisi ihmisiä, joille Matalajärven säilyttäminen ja suojelu kotijärvenä on ihan yhtä tärkeää kuin Solantielle. Solantie voisi riitelyn sijasta etsiä sopua ja yhteistyötä tulevien Högnäsiläisten kanssa luontoarvojen suojelussa, missä Solantiellä on varmasti poikkeuksellisen hyvät tiedot, mutta vähän liian radikaalit asenteet.

veikko.solantie@kolumbus.fiHögnäs1.2.2015 17:15
Lintunen ei ymmärrä, että Högnäsin kaava-alue on monimuotoisin Keski- ja Pohjois-Euroopassa tutkimustietoihin perustuen; ks. mm. Biodiversity Data Journal / mm. Mycetophilidae, muista luontoarvoista puhumattakaan. On suorastaan hilpeää, että joku naiivi poliittinen? juristinplanttu ei ymmärrä luonnon ekosysteemejä ja uskoo ala-arvoisiin Keironin "luontoinventoiheihin" ja Natura-arviointeihin. Lintunen ottakoot yhteyttä allekirjoittaneeseen p. 050-496 2470, ellei; unohdetaan Lintunen. V. Solantie, biologi Bodomin kylästä.

TontinomistajaOikaisukehotus Högnäsin kavasta19.11.2014 17:08
Ely keskuksen kehotus vaatii muutettua kaavaSUUNNITLMAA (ei - ehdotusta) lausuntoa varten eli kaavaehdotuksen kaatamista ja paluuta aloitusruutuun. Perustelut ovat täysin aiheettomia ja asiattomia. Esim reittiä etelän kuntopolulle, joka maakuntakaavassa ei kuulu Högnäsin alueelle vaan sen ulkopuolelle (mahdoton vaatimus niinkuin kaikki muutkin) y.m.s.
Tavoite lienee voittaa aikaa varsinaisen valittamisen tekemiselle.
Kannattaa tutustua.

Kai LintunenVermontien kaavan asukastilaisuus20.8.2013 9:12
Vermontien kaavan asukas- ja tiedostustilaisuus järjestetään Ruusutorpan koululla tänään 20.8.2013 klo 17 alkaen. Tervetuloa!

Kai LintunenKiitos viestistä Juha!3.11.2012 12:55
Jo nyt Espoo alkaa olla "hyvien veronmaksaja-lapsiperheiden" suhteen muuttotappiopaikkakunta - tonttitarjonnen lisääminen on siis aivan keskeinen asia Espoon tulevaisuuden kannalta.
Kuntaliitosten suhteen olen kriittinen ja uskon, että malli tulee muutenkin pk-seudulla kääntymään yhteistyöhön perustuvan metropolihallinnon suuntaan. Eli paikallinen vaikuttaminen tulee säilymään itsenäisten kuntien myötä jatkossakin.
Mitä tulee karenssipäivään ja hankintakysymyksiin, niistä päätetään eduskuntatasolla, kuten puhuttiin. Näiden suhteen kannattaa siis olla aktiivisesti yhteydessä omaan kansanedustajaan.

Kai LintunenKiitos onnitteluista Meeri!3.11.2012 12:44
Toivottavasti tehtävät onnistuivat hyvin!

Kai LintunenKiitos onnitteluista Ilkka!3.11.2012 12:42
Tosiaan, meikäläisellä on sama nimi kuin mm. Lintuvaaran omakotitaloyhdistyksen lehdellä :) Mukavahan se on Lintusen ajella kotiin Lintuvaarantietä ja Lintulaaksontietä - olo on hyvinkin kotoisa!

Kai LintunenKiitos onnitteluista asukas Lintuvaarasta!3.11.2012 12:41
Olen jatkossakin kiitollinen kaikista Lintuvaaran alueen kehittämiseen liittyvistä ajatuksista ja huomioista! Pidetään yhteyttä!

Seuraavat 20 »


Lähetä uusi viesti

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Kotisivu: